VIDEN 25. OKT. 2014 KL. 08.22

Google-chef slår Baumgartners rekord med 2,5 kilometer

57-årige Alan Eustace har taget et imponerende spring over New Mexico.

ALAN Eustace inde i dragten sammen med to personer fra holdet, der gjorde springet over New Mexico muligt. - Foto: AP/AP

Mange husker måske, da den østrigske vovehals Felix Baumgartner for knap to år siden sprang ud fra 39 kilometers højde i et stort anlagt spring. Alverdens medier transmitterede direkte fra verdensrekordforsøget, der endte med at blive en succes.

Men nu er Baumgartners rekord slået med næsten 2,5 kilometer, efter at Google-direktøren Alan Eustace under knap så stor bevågenhed i nat sprang fra 41.419 meter over den amerikanske delstat New Mexico.

Fragtet op i helliumballon
En heliumballon fragtede 57-årige Eustace den lange vej op i stratosfæren, før han iført specialdragt løsnede sig fra ballonen. På vej mod Jordens overflade nåede han en hastighed på 1320 kilometer i timen, hvilket var nok til at bryde lydmuren.

Det er dog en smule under den fart, som Felix Baumgartner nåede, da han med 1357,6 kilometer i timen også satte verdensrekord i højeste hastighed under frit fald.

Men det går Eustace, der er uddannet pilot og dyrker faldskærmsudspring, ikke så meget op i.

»Det var fantastisk. Det var smukt. Man kunne se rummets mørke og atmosfærens lag, hvilket jeg aldrig har set før«, siger Alan Eustace.

Med faldskærm fra 5,5 kilometers højde
Han udløste sin faldskærm i 5,5 kilometers højde og kunne nyde det sidste kvarter af springet i et mere roligt tempo.

»Jeg har altid overvejet, om man kunne lave et system, der vil tillade mennesker at udforske stratosfæren lige så nemt og sikkert, som man kan udforske havet«, siger Eustace.

»Jeg håber, at vi har tilskyndet andre til at udforske denne del af verden, som vi ved så lidt om«, tilføjer han sikkert tilbage på Jorden.